diumenge, 6 de gener de 2013

Taller de microrelats

Paul Klee. Globus roig (i totes les
microhistòries que tu vulgues inventar).
Recorda que contar contes és pintar amb paraules, dibuixar les escenes davant els ulls del lector perquè aquest tinga la possibilitat de commoure's amb elles. Algunes activitats per a començar a escriure microrelats estaran relacionades amb les tècniques de creativitat:

- Pensa diferent, no et conformes amb el primer tòpic que et vinga al cap. Els llocs comuns són avorrits. A més,  ningú no escriu (ni microcontes,  ni qualsevol altra cosa) per contar el que ja s'ha dit una i mil vegades.
- Utilitza els sentits com a font d'inspiració i creació literària:  la vista, l'oïda, l'olfacte, el gust i el tacte funcionen com a vertaders aliats de la creativitat.
- Crea a partir d'estímuls artístics: l'audició de músiques seleccionades, el visionat de quadres temàtics o d'imatges connotades,  fragments de pel·lícules, etc. Fins i tot, una bona conversa amb amics i amigues pot ser un detonant per a escriure un microconte.
- Inspirat amb un bon títol. Ja saps, en un microconte el títol és essencial: no ha de ser superflu i estaria bé que formarà part de la història o que servira per revelar alguna cosa important.

Propostes concretes per a crear microrelats:

- A partir d'una frase feta escriu un microrelat on aquesta agafe el seu sentit literal. Exemples: "
- Definir una figura literària com si fora el nom d'una malaltia i descriure els seus síntomes.
- Utilitzar titulars de notícies i escriure una història amb el títol però sense tenir en compte la notícia original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada