dissabte, 11 de maig de 2013

Altres formes de narració oral

El món de la narració oral abasta un camp amplíssim d'expressions artístiques i a més a cada país s'han desenvolupat manifestacions concretes que reflecteixen les particularitats de cada cultura i les seues influències. 

En aquesta ocasió us volem parlar de "spoken word movement" que podríem traduir com la "paraula dita" i que consisteix en un tipus de manifestació artística a mig camí entre la poesia performàtica, la narració oral, el rap i les històries contades amb ritme musical. A més, s'ha desenvolupat tot un moviment de concursos poètics a manera de torneig que ha tingut molta repercusió a tot el món. A Europa s'ha creat un un portal slam "Living poets society". Als païssos francòfons han tingut molta repercusió i s'ha creat una mena de línia anomenada els slameurs que us invitem a descobrir. A la ciutat de València seguia VOCIFERIO.

Amb tot, és als EEUU on aquest moviment SLAM ha tingut una major repercusió. Ací us posem un fragment del film Slam (film) que porta el nom del moviment: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada